duurzaamnieuws / iNSnet - internetwerk voor duurzaamheid, duurzame ontwikkeling en milieu

duurzaam nieuws van insnet

Maandag 6 juli 2020 | AANMELDEN | AFMELDEN | WEBSITE

Extra editie

Dit wil je niet missen: nieuw inzicht om meer waarde uit je onderneming te halen"Het economische systeem gaat fundamenteel veranderen. Van een verbruikssysteem naar een gebruikssysteem. Maar we weten niet hoe dat er uit gaat zien. Dat zijn we aan het ontdekken. In die kantelperiode zitten we."

Dat zegt hoogleraar Duurzaam Ondernemen Jan Jonker over de transitie richting een circulaire economie waarin nieuwe businessmodellen voorwaarde worden om te overleven. Hoe je die business modellen kan ontwikkelen voor jouw onderneming, vertelt hij op 18 mei.

Het gaat natuurlijk ook over verdienmodellen. Maar van steeds groter belang is: wat schiet de samenleving er mee op, draagt het bij aan een oplossing voor het klimaat- en grondstoffenprobleem? Alleen vanuit dat denken kunnen ondernemers in de toekomst nog succesvol zijn.

Er zijn 4.800 cases bekeken. Vervolginterviews hebben gezorgd voor dieper inzicht. Zo is er een unieke lijst van de echte CE praktijkvoorbeelden in Nederland ontstaan.

 

Hier haal je de kennis

Op 18 mei is er de conferentie BMCE in Arnhem waar in een halve dag de onderzoeksresultaten bekend worden gemaakt. Deelname kost normaal € 125,- maar voor lezers van Duurzaamnieuws.nl nu € 75,- (gebruik kortingscode duurzaamnieuws). Aansluitend is er buiten een gratis CE markt waar u kennis kunt maken met uiteenlopende CE initiatieven en producten. Op 19 mei is er de BMCE regiotour: u kunt dan op locatie gaan kijken bij ondernemers in Oost Nederland.

Deelnemen? Meedoen? Klik hier voor meer informatie en aanmelden.
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je bent geregistreerd als gratis abonnee. Wil je afmelden? Klik dan hier.