Utrecht | 19.04.2017

Het voedselsysteem duurzaam en gezond

Van: op 10 april 2017 | 0 reacties | categorie: Agenda, Professionals, Utrecht

Hoe voeden we in de toekomst 10 miljard wereldburgers duurzaam en gezond? Dit onderwerp staat nu op vele agenda’s, wordt aan vele tafels besproken, maar wat weten we erover, wat zal er moeten gebeuren, welke rol ligt er voor milieuprofessionals?

De sectie Voedsel en Landbouw van de VVM wil hierover het komende jaar een reeks bijeenkomsten organiseren. In deze bijeenkomsten zal vooral gekeken worden naar de milieuaspecten verbonden met de productie en consumptie van voedsel en naar wat er zal moeten worden gedaan om deze productie en consumptie duurzaam te maken. Dit alles onder de randvoorwaarde dat het geproduceerde voedsel leidt tot een gezond dieet.

Op 19 april zal deze reeks worden geopend met het VVM Café “Het voedselsysteem duurzaam en gezond”. Na een inleiding over de problematiek door Harry Aiking (IVM-VU, Amsterdam), zowel in mondiaal als in nationaal perspectief, zal Hans Blonk (Blonk Consultants, Gouda) ons meenemen in de analyse van de milieubelasting van het Nederlandse voedselpakket (hoe meten we dat, wat zijn de uitkomsten, waar liggen de knelpunten). Tenslotte zullen we tijdens de discussie met Marcel Schuttelaar (Schuttelaar en Partners, Den Haag) in kaart proberen te brengen hoe de markt hier tegenover staat, wat wordt er al gedaan, wat zou er verder moeten gebeuren, welke vragen zullen we moeten beantwoorden zodat het voedselsysteem zich echt in de richting van duurzaamheid ontwikkelt?

Meer informatie

Meer artikelen uit de categorie: Agenda, Professionals, Utrecht



 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Let op: alle reacties worden gemodereerd door de redactie en zijn derhalve niet direct zichtbaar. Reacties met een niet bestaand e-mail adres als afzender worden in geen geval geplaatst. Lees verder de huisregels.

*

code