Zaandijk | 21.04.2017

Opening Energieneutraal Huis in Zaandijk

Van: op 29 maart 2017 | 0 reacties | categorie: Agenda, Noord-Holland, Publiek

Op vrijdag 21 april openen we ons eerste energieneutrale huis in Zaandijk! Dit wordt feestelijk gevierd want dit huis dient als voorbeeld voor de hele streek. Kom kijken en ontmoet de bewoners. U bent van harte welkom voor een rondleiding door het huis.

EEN GEZOND BINNENKLIMAAT IN EEN ENERGIENEUTRAAL HUIS
De woning van familie Kuijper is energieneutraal gemaakt door ThuisBaas, een initiatief van Urgenda. In een energieneutraal huis wordt alle energie die de bewoners thuis gebruiken, duurzaam opgewekt op eigen dak of perceel. Een gemiddeld huis kan voor circa € 35.000,- incl. BTW energieneutraal worden gemaakt. Het huis van familie Kuijper is voorzien van zonnepanelen, een warmtepomp, 2 instant heaters, lage temperatuurverwarming, een inductiekookplaat en een plaatselijke ventilatie unit in de woonkamer. Die laatste zorgt voor een lagere luchtvochtigheid en meer zuurstof in de woonkamer, wat meer comfort oplevert en een gezond binnenklimaat.

Meer informatie

Meer artikelen uit de categorie: Agenda, Noord-Holland, Publiek 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Let op: alle reacties worden gemodereerd door de redactie en zijn derhalve niet direct zichtbaar. Reacties met een niet bestaand e-mail adres als afzender worden in geen geval geplaatst. Lees verder de huisregels.

*

code