Den Haag | 20.06.2017

Red kromme pastinaken en voorkom verspilling!

Van: op 14 juni 2017 | 0 reacties | categorie: Agenda, Den Haag, Publiek, Zuid-Holland

Door strenge EU-reguleringen zijn we steeds meer gewend geraakt aan groentes met een 'perfect' uiterlijk. Supermarkten stellen strenge schoonheidseisen, met een hoop groenteverspilling tot gevolg. Daarom komt Kromkommer nu met een ludieke actie om dit probleem op de kaart te zetten. En jij kunt hen hierbij helpen!

1.500 kg kromme pastinaken in Den Haag

De pastinaak is één van de groenten waarvan zo'n 20% niet op ons bord beland door de strenge eisen aan het uiterlijk. Want is ie net te klein, te dik, heeft ie een vlekje of een extra beentje? Dan belandt ie al snel bij het veevoer of in de biovergister. En dat terwijl er met de smaak helemaal niets mis is. Daarom staat Kromkommer 20 juni op 't Plein in Den Haag - naast het Binnenhof - met een grote berg kromme pastinaken. Want niet alleen teler, supermarkt en consument zijn hierin belangrijk. Ook de politiek kan iets doen aan dit probleem.

Meer informatie

Meer artikelen uit de categorie: Agenda, Den Haag, Publiek, Zuid-Holland 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Let op: alle reacties worden gemodereerd door de redactie en zijn derhalve niet direct zichtbaar. Reacties met een niet bestaand e-mail adres als afzender worden in geen geval geplaatst. Lees verder de huisregels.

*

code