Amsterdam | 19.05.2017

Vermoord voor het milieu – Docu ‘War on Minerals’

Van: op 2 mei 2017 | 0 reacties | categorie: Agenda, Noord-Holland, Publiek

Steeds meer natuurbeschermers bevinden zich in de vuurlinie. Hoe stoppen we het opkomende geweld? Documentaire met nagesprek.

Elke week worden drie mensen vermoord omdat zij opkomen voor de natuur. Eén van hen was een Nederlander, Willem Geertman. Tot het bittere eind verzette hij zich tegen de oprukkende mijnbouw in zijn tweede thuisland, de Filippijnen. In de documentaire War on Minerals gaan we op zoek naar de ware toedracht van de moord en duiken we dieper in de wereld van conflicterende belangen, waardoor natuurbeschermers zoals Willem in de vuurlinie komen te staan. Samen met onder andere Femke Wijdekop, die zich met het project 'Bescherm de natuurbeschermer' inzet voor meer veiligheid, gaan we in discussie. Wie zijn deze natuurbeschermers? Waar vechten zij voor, en wie komen ze tegen in hun strijd? Maar vooral: wat is nodig om dit geweld te stoppen? En hoe kan Nederland daaraan bijdragen?

Meer informatie

Meer artikelen uit de categorie: Agenda, Noord-Holland, Publiek 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Let op: alle reacties worden gemodereerd door de redactie en zijn derhalve niet direct zichtbaar. Reacties met een niet bestaand e-mail adres als afzender worden in geen geval geplaatst. Lees verder de huisregels.

*

code