like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws

4 energietips voor een duurzamer bedrijfspand

Van: op 23 mei 2019

duurzaam beleggen

Wilt u als bedrijf besparen op energie? Dan zijn er verschillende manieren om energiezuiniger te werken. Een duurzamer bedrijfspand heeft vele voordelen, daarom hebben wij 4 energietips voor u op een rijtje gezet. Maar eerst beginnen we met enkele redenen om onze energietips toe te passen voor het verduurzamen van uw bedrijfspand.

  • Een groener energielabel voor uw bedrijfspand. Hoe beter het energielabel van uw pand, des te gunstiger voor de verkoop of verhuur van de ruimte. Zo wordt een energiezuinig bedrijfspand sneller verhuurd of verkocht.
  • Groen image. Een groen imago is iets wat tegenwoordig voor bijna ieder bedrijf belangrijk is. Door energie te besparen en dit te laten zien door een energielabel zichtbaar op te hangen creëert u een groener imago.
  • Bespaar op energiekosten. Een groen imago is natuurlijk leuk, maar zorgt er niet direct voor dat er meer verdiend wordt. Echter zorgt een duurzamer bedrijfspand voor besparing op energiekosten.

Tip 1: LED verlichting

Laten we maar direct beginnen met de meest toegepaste maatregel voor bedrijfspanden als het gaat om energiebesparing. Overstappen op LED verlichting is namelijk relatief goedkoop en simpel, maar heeft een groot effect op het energiegebruik en dus ook het energielabel.

Tip 2: HR-ketel of warmtepomp

Zorgt een oude ketel nog voor de verwarming van uw bedrijfspand? Dan is dat zeker niet energiezuinig. Wat betekent dat u gemakkelijk energie kunt besparen door een nieuwe HR-ketel of warmtepomp te installeren. Zeker het overstappen van een oude ketel naar een HR-ketel is een zogenoemde quick win. 

Tip 3: HR++ glas

Het overstappen naar HR++ glas is een belangrijke maatregel en is een enorme energiebesparende verbetering ten opzichte van het (verouderde) dubbel glas. Als uw pand nog over enkel glas beschikt dan is HR++ glas al helemaal een verbetering dat enorm veel energiekosten bespaart.

Tip 4: Verbeterde isolatie

De isolatie van een bedrijfspand bestaat uit dak-, muur-, gevel- en vloerisolatie. Als u een energiezuinig bedrijfspand wilt is het belangrijk om te kijken naar de mogelijkheden die er zijn om de isolatie van uw pand te verbeteren. Afhankelijk van uw huidige isolatie kunt u ervoor kiezen om de isolatie te verbeteren voor een duurzamer bedrijfspand.

Energielabel bedrijfspand aanvragen

Bent u benieuwd hoe uw pand momenteel presteert op energiegebied? Dan kunt u een energielabel voor uw bedrijfspand aanvragen. Op Energielabeloffertes.nl kunt u energielabel offertes met elkaar vergelijken. Zo ontvangt u van verschillende energielabel aanbieders een offerte en kunt u kiezen voor de voordeligste. Naast een geldig energielabel ontvangt u ook een energie adviesrapport voor uw bedrijfspand, hierin staan alle maatregelen die u kunt nemen voor een groener energielabel.

Meer artikelen uit de categorie: Info