like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
Heerenveen | 10.07.2018

Aardgas-avond Heerenveen

Van: op 15 juni 2018

Hoe zit dat met gaswinning rondom Heerenveen? Welke plannen heeft Vermillion hier? Moeten we allemaal van het gas af? En kan dat eigenlijk wel? En wat kan ik zelf doen? Milieudefensie wil graag samen met jou antwoord geven op deze vragen. Kom je naar de informatieavond op 10 juli?

Niet alleen in Groningen, maar door heel Nederland wordt aardgas gewonnen. Verspreid over het land liggen tal van kleine gasvelden, zo ook in de buurt van Heerenveen, bij Langezwaag. Vermillion heeft plannen om de gaswinning op verschillende plekken te verhogen. Door bijvoorbeeld nieuwe boorgaten of de omstreden methode fracken. Hoewel de kans op aardbevingen klein is, heeft gaswinning wel extra bodemdaling als gevolg.

Meer informatie

Meer artikelen uit de categorie: Agenda, Friesland, Publiek

Bijna iedereen voelt de crisis en Duurzaamnieuws behoort tot de organisaties waar de pijn meteen steekt. Een heel groot deel van onze inkomsten is plots weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want ook dit gaat voorbij en dan is een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!