like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
Landelijk | 11.03. - 15.03.2019

Landelijke actieweek Investeer in onderwijs!

Van: op 24 februari 2019

De AOb gaat samen met FNV Onderwijs en Onderzoek actie voeren in de week van 11 maart voor meer investeringen in het onderwijs. De bonden roepen leden uit alle onderwijssectoren op om mee te doen. De week wordt afgesloten met een landelijke onderwijsstaking op 15 maart op het Malieveld in Den Haag.

Vlak voor de provinciale staten-verkiezingen op 20 maart 2019 wil de AOb duidelijk maken dat er een investeringsplan nodig is voor het onderwijs. We eisen 4 miljard euro voor het hele onderwijs: van het primair onderwijs tot en met het wetenschappelijk onderwijs. Bekijk de eisen per onderwijssector via deze link. Het complete investeringsplan met alle details kun je hier downloaden.  

Petitie

Met goed onderwijs kunnen leerlingen en studenten hun talenten ontdekken en ontwikkelen. Dat draagt bij aan hun maatschappelijke ontwikkeling en helpt onze economie vooruit. Onderwijsuitgaven zijn dan ook geen kostenpost, maar een investering in onze toekomst. Het is belangrijk dat dit kabinet én de komende kabinetten meer geld uittrekken voor onderwijs.

AOb, FNV en FvOv zijn in de aanloop naar de landelijke onderwijs-actieweek van 11 tot en met 15 maart een petitie gestart waar iedere school of opleiding aan mee kan doen. Doe mee en teken de petitie!

Meer informatie

Meer artikelen uit de categorie: Agenda, Nederland, Publiek

Bijna iedereen voelt de crisis en Duurzaamnieuws behoort tot de organisaties waar de pijn meteen steekt. Een heel groot deel van onze inkomsten is plots weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want ook dit gaat voorbij en dan is een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!