like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
Utrecht | 22.05.2019

Afval scheiden of afval vermijden?

Van: op 6 mei 2019

Een alledaags UU-dilemma: in welke bak werp je je lege koffiebekertje? De grijze ‘other waste’ bak voelt als een verkeerde keuze, maar is het dat ook? Wat gebeurt er als er een chipszakje bij het plastic afval terechtkomt? En waarom lijkt het soms alsof de supermarkt elke tomaat apart verpakt? Kortom: wat is de zin en onzin van afval scheiden?

Tijdens de vierde editie van het Impact Café stellen we deze en andere vragen aan experts, onder leiding van niemand minder dan Marcel Bamberg, bekend van onder andere de Stadsstaat en TV Academy. Afval lijkt ‘gewoon’ het eindpunt van onze consumptieketen, maar nu er in sommige derdewereldlanden hectares vol met de verfrommelde verpakkingen van onze wokgroenten liggen is het misschien toch tijd die consumptieketen te heroverwegen. Tegelijkertijd lijkt het nagenoeg onmogelijk om volledig afvalvrij te leven. Op 22 mei gaan we het gesprek aan. Moeten we afval blijven scheiden, of compleet vermijden?

Meer informatie

Meer artikelen uit de categorie: Agenda, Professionals, Publiek, Utrecht

Bijna iedereen voelt de crisis en Duurzaamnieuws behoort tot de organisaties waar de pijn meteen steekt. Een heel groot deel van onze inkomsten is plots weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want ook dit gaat voorbij en dan is een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!