like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
Amersfoort | 05.06.2019

AgriFoodTop Symposium: ‘Innoveren in een gezond klimaat’

Van: op 16 april 2019

Op 5 juni organiseert de Topsector Agri & Food voor de zesde keer het AgriFoodTop Symposium, het innovatie-netwerkevenement voor alle ondernemers, onderzoekers en beleidsmakers uit de agri- en foodsector. Dit jaar staat het thema ‘Innoveren in een gezond klimaat’ centraal. Dit jaar wordt het evenement mede georganiseerd door Searious Business.

Over 11 jaar moet de uitstoot van broeikasgassen in Nederland met 49% zijn gedaald. De overheid ontwikkelt samen met de industrie en de Topsector verschillende beleidsplannen om dat te halen. Wat heeft dit voor consequenties voor de agrifoodsector? Wordt de sector beperkt in de mogelijkheden of biedt dit juist kansen?

Tijdens het AgriFoodTop Symposium krijgen deelnemers de laatste updates over de klimaatafspraken, de bijbehorende innovatie-uitdagingen en de knelpunten en kansen van het nieuwe klimaatbeleid. In parallelsessies presenteren onderzoekers en ondernemers de kansen en uitdagingen binnen verschillende deelthema’s. Hoe gaat de veehouderij eruit zien? Welke mogelijkheden zijn er voor lokale energieproductie? Hoe kan precisielandbouw de uitstoot van broeikasgassen helpen verminderen? Hoe kun je CO2vastleggen op het land op een economisch rendabele manier? ?

Co-host Searious Business verzorgt een parallelsessie voor ondernemers die hun plastic voetafdruk (en daarmee hun CO2-uitstoot) willen verlagen. Zo draagt het gebruik van duurzame verpakking niet alleen bij aan het behalen van de klimaatafspraken, maar biedt het ook marktvoordeel. De sessie gaat dieper in op hoe je die voordelen kunt benutten middels communicatie. In een andere parallelsessie komen de kansen voor de foodindustrie aan bod: hoe combineer je klimaatvriendelijk werken met commercieel succes?

Het AgriFoodTop Symposium vindt op 5 juni plaats in Leerhotel Het Klooster, Amersfoort. Het volledige programma en de aanmeldlink staan op de site van de Topsector Agri & Food.

Meer artikelen uit de categorie: Agenda, Professionals, Utrecht

Bijna iedereen voelt de crisis en Duurzaamnieuws behoort tot de organisaties waar de pijn meteen steekt. Een heel groot deel van onze inkomsten is plots weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want ook dit gaat voorbij en dan is een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!