like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
Amsterdam | 22.04.2020

Bedreiging door schimmels

Van: op 17 februari 2020

De biodiversiteit gaat op grote schaal verloren door steeds meer schimmelinfecties', aldus Matthew Fisher. Hij is een van de drie sprekers op de openbaar toegankelijke openingsavond Fungal Catastrophes van het driedaagse internationale mycologisch symposium 'Rise of the Fungi'. De openingsavond valt samen met de 50e Dag van de Aarde (‘International Earth Day'), die gericht is op de bescherming van ons milieu.

De sprekers op dit openbaar toegankelijke evenement met de onheilspellende titel Fungal Catastrophes zullen het hebben over de bedreigingen door schimmels en mogelijke oplossingen. Als gevolg van menselijk ingrijpen worden amfibieën ernstig bedreigd door schimmelziekten. Het witte-neussyndroom onder vleermuizen is een hot issue in heel Noord-Amerika, en over de hele wereld sterven planten, bomen en gewassen als gevolg van schimmelinfecties. Het aantal schimmelinfecties bij de mens neemt ook toe, wat vaak gepaard gaat met resistentie tegen bepaalde schimmels – een onrustbarende ontwikkeling.

Meer informatie

Meer artikelen uit de categorie: Agenda, Noord-Holland, Professionals

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws