like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
Utrecht | 05.11.2019

BENG, de nieuwe eisen voor energiezuinig bouwen

Van: op 12 oktober 2019

Een groot gedeelte van de CO2-uitstoot is afkomstig van gebouwen en het is de bedoeling dat er de komende jaren in Nederland nog veel nieuwbouwwoningen worden gerealiseerd. Vanaf 1 juli 2020 moet nieuwbouw, zowel woningbouw als utiliteitsbouw, voldoen aan de eisen voor bijna energie neutrale gebouwen (BENG).

De BENG-eisen gaan de bestaande EPC-normen vervangen.

Zij stellen normen voor de maximale energiebehoefte van een woning (die bijvoorbeeld afhankelijk is van de mate van isolatie), het maximale energiegebruik dat nodig is om in die behoefte te voorzien (dit is afhankelijk van de gekozen installatie, bijvoorbeeld een warmtepomp) en het minimale aandeel hernieuwbare energie dat moet worden gebruikt om in die behoefte te voorzien.

Op dinsdag 5 november 2019 organiseert de VVM-sectie Milieurecht en praktijk een juridisch café over BENG. In het juridisch café zal door twee deskundige sprekers worden ingegaan op de juridische basis van de BENG-eisen, waartoe zij verplichten, het verschil met de bestaande EPC-normen en de betekenis voor de praktijk. Zoals gebruikelijk is er ook bij dit juridisch café weer ruim de gelegenheid voor discussie en uitwisseling van ervaringen van de deelnemers.

Meer informatie

Meer artikelen uit de categorie: Agenda, Professionals, Utrecht

Bijna iedereen voelt de crisis en Duurzaamnieuws behoort tot de organisaties waar de pijn meteen steekt. Een heel groot deel van onze inkomsten is plots weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want ook dit gaat voorbij en dan is een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!