like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
INLOGGEN
utrecht | 06.09.2020

Bloeiende planten tellen bij Landgoed Oostbroek

Van: op 14 augustus 2020

De lente van 2020 was de zonnigste lente sinds de metingen. Daarnaast was het zelden zo droog in het voorjaar. En dat nadat we in 2018 al de droogste zomer sinds de metingen achter de rug hadden! Welk effect heeft dat op de tere, maar ook taaie bloeiende planten in de bermen? Je kunt op 6 september zelf meehelpen het antwoord te vinden!

Werkgroep Utrecht van de Partij voor de Dieren organiseert op zondag 6 september opnieuw een middag vol prachtige natuur. Net als vorig jaar gaan we bloeiende planten tellen in de bermen in de omgeving van Landgoed Oostbroek. Je hoeft hiervoor geen flora-deskundige te zijn. Iedereen is welkom om mee te doen, maar wees er op tijd bij!*

BES LED

Met deze activiteit ondersteunen we de campagne 'Mijn berm bloeit' van de stichting FLORON en De Vlinderstichting. Zij vragen aandacht voor de bloemenpracht in onze bermen en voor de vlinders en andere insecten die hiervan leven. Maak je je liever op een andere manier nuttig? Ga voor cleanuppen of ploggen (joggend zwerfafval opruimen) in het mooie gebied rond Landgoed Oostbroek. Wij zorgen voor vuilniszakken.

Aansluitend zal Loes, actief werkgroeplid van de PvdD en voormalig vrijwilliger op Landgoed Oostbroek, een rondleiding geven door de prachtige kruiden- en vlindertuin van het landgoed.

Zondag 6 september 2020
Vanaf 12:45 uur: Verzamelen. De exacte locatie krijg je per mail door wanneer je je hebt aangemeld.
13:00 - 14:30 uur: Bermkruiden tellen of ga voor een cleanup
14:30-15:00 uur: Pauze (met mogelijkheid tot bezoeken van het winkeltje van Landgoed Oostbroek)
15:00 - 16:00 uur: Rondleiding Landgoed Oostbroek.

*In verband met corona en de anderhalve-meter-regel, kan dit jaar een beperkt aantal mensen meedoen. Je kunt je aanmelden via utrechtstad@partijvoordedieren.nl o.v.v. 'Bermkruiden tellen'. Geef dan meteen even aan met hoeveel mensen je wilt gaan en of ze uit hetzelfde huishouden komen.

Zie voor meer info: www.floron.nl

Meer artikelen uit de categorie: Agenda, Publiek, Utrecht

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws