Is online streamen duurzaam?

Tegenwoordig streamen we bijna allemaal. Of het nu gaat om het kijken van een film of serie bij een bekende streamingdienst of het afspelen van video content op een nieuwssite, bijna iedereen doet het.
misleidende reclame shell

Meeste consumenten willen verbod op greenwashing

Consumenten willen een hardere aanpak en een verbod op greenwashing. Driekwart is voor een verbod voor vervuilende bedrijven om zich groener voor te doen. Bijna 40% is zelfs voor een algeheel reclameverbod voor fossiele bedrijven.
uitgang

Hoe nu verder naar een duurzame samenleving?

Progressief Nederland is in shock. De overwinning van de PVV keert niet alleen de rug naar immigranten, maar ook naar duurzaamheid en klimaatbescherming. Hoe nu verder?
vloertegels

Wat zijn duurzame vloeroplossingen

Wat zijn duurzame vloeroplossingen? Dat zijn vloeren die lang meegaan, weinig onderhoud vergen en gemaakt zijn van materialen die een minimale impact hebben op het milieu. 
thee met aandacht

Thee met aandacht geeft een beter gevoel

Is een theeceremonie meer dan een ritueel? Onderzoek suggereert van wel: thee die met goede intenties is 'behandeld' verbetert het gemoed van de drinker, zonder dat die daarvan af weet.
duurzame chocolade

Hoe kies je duurzame chocolade

De cacaobonen voor chocolade komen uit de tropen, een gebied met veel ontbossing. Dus hoe kan ik dan chocolade kiezen die wel duurzaam is?
waterstof uit biowaste

Groene waterstof uit biowaste

In de haven van Amsterdam wordt sinds kort pure waterstof geproduceerd uit biowaste. Dat is wereldwijd voor het eerst. De installatie leverde al sinds begin 2022 groene stroom en warmte aan een lokaal warmtenet.
xr extinction rebellion

Greta Thunberg en XR halen de klimaatbeweging onderuit

Er is al veel gezegd en geschreven over Greta Thunberg die klimaatactivisme tijdens de demonstratie van 12 november in Amsterdam verbond met de Palestijnse zaak. Alleen al door de discussie daaromheen die ze veroorzaakt haalt ze de klimaatbeweging onderuit.
Tomorrow Filmfestival

Positieve klimaatinspiratie tijdens Tomorrow Filmfestival

Van 27 november tot 4 december organiseert Cinetree in samenwerking met Hivos voor het eerst het Tomorrow Filmfestival: een online klimaatfilmfestival met een inspirerende aftrap tijdens een live event in het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT).
gouden windei 2023

Je kunt nu stemmen op het Gouden Windei

Voedselwaakhond Foodwatch maakt de genomineerden voor het Gouden Windei 2023 bekend: de prijs voor het meest misleidende voedselproduct van het jaar.
stookolie raffinaderij

VN Production Gap Report: regeringen beperken opwarming van klimaat nauwelijks

Er komt niets terecht van klimaatafspraken, blijkt opnieuw uit het 2023 Production Gap Report. Het laat zien dat regeringen in 2030 ongeveer 110% meer fossiele brandstoffen willen produceren dan nodig is om de opwarming tot 1,5°C te beperken, en 69% meer dan nodig is om de opwarming tot 2°C te beperken.
nieuwe kerncentrales

Nog een keer: nieuwe kerncentrales slecht voor economie en klimaat

Terwijl de voorstanders van kernenergie in de EU bijeen waren op het Europees kernenergieforum, herhalen de verenigde Milieu-NGO's nog maar eens het argument dat investeringen in nieuwe kerncentrales de energietransitie zullen vertragen en dat SMR's geen antwoord bieden op de problemen van de industrie.
van grijs naar groen

De groeiende gevaren rond greenwashing

Greenwashing, het doen van ongefundeerde of misleidende beweringen over milieuprestaties van een organisatie, is een groeiend probleem. Greenwashing ondermijnt het vertrouwen in het bedrijfsleven als een positieve kracht voor duurzaamheid en doet problemen veel simpeler lijken dan ze in werkelijkheid zijn.