like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
Amsterdam | 15.01.2020

Blooming Cities – Groene Bedrijventerreinen

Van: op 3 december 2019
Van een prettigere, gezondere werkomgeving tot een leefbaardere stad die weerbestendig is: wat zijn de voordelen van groene bedrijventerreinen?
Dertig procent van de werkende mensen spendeert het gros van hun tijd op kantoor. De locatie kan verschillen van hoogbouw op de Zuidas tot aan de bedrijventerreinen van Westpoort. Bij de inrichting van een stad hou je rekening met invulling van groen voor een gezondere en leefbaardere stad. Maar kan je groen ook tot waarde brengen bij de inrichting van bedrijventerreinen? Vaak wordt in ontwerp en bouw wel groen toegepast, maar dat is vooral esthetisch. Kunnen we groen ook effectief inzetten om bijvoorbeeld de luchtkwaliteit te verbeteren, het werkklimaat te verbeteren en waterberging te regelen? En welke rol kan een groen bedrijventerrein hebben voor een leefbaardere stad?

Meer artikelen uit de categorie: Agenda, Noord-Holland, Publiek

Bijna iedereen voelt de crisis en Duurzaamnieuws behoort tot de organisaties waar de pijn meteen steekt. Een heel groot deel van onze inkomsten is plots weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want ook dit gaat voorbij en dan is een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!