like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
INLOGGEN
Utrecht | 09.12.2019

Brainstormsessie Meet Je Stad

Van: op 5 december 2019

Klimaatverandering heeft zijn weerslag op de stad. Langdurige hitte en hevige regenval zorgen ook voor problemen in Utrecht, bijvoorbeeld droogte, wateroverlast en gezondheidsproblemen. Wij geloven in de kracht van Utrechters om deze problemen samen te onderzoeken en aan te pakken.

Hoe?
Gezamenlijk zoeken we uit hoe we klimaatverandering inzichtelijk kunnen maken. Dit kan bijvoorbeeld door het bouwen van meetstations om hittestress te meten maar ook door veranderingen in de natuur te observeren. Heb je een goed idee om klimaatverandering te onderzoeken of heb je een vraag over klimaatverandering en wil je hier een antwoord op vinden? Het Milieucentrum helpt je bij het vinden van gelijkgestemden en met het opzetten van een onderzoeksplan. We doen dit met een citizen science aanpak (burgerwetenschap) waarbij jouw vraag centraal staat en we samen met andere vrijwilligers en professionals een wetenschappelijk onderzoek opzetten. Hierbij stellen we ons de vraag wat we te weten willen komen, hoe we hier achter gaan komen en wat we daar bij nodig hebben.

BES LED

We laten ons hierbij inspireren door het succesvolle ‘Meet Je Stad’ project in Amersfoort waar 400 inwoners al drie jaar lang metingen verrichten naar luchtvochtigheid en temperatuur in de eigen leefomgeving. We bouwen hier graag op verder en zijn intussen ook op zoek naar nieuwe ideeën.

Een greep uit de mogelijke activiteiten: het opstellen van onderzoeksvragen, analyse van data, bouwen van meetkastjes, observeren van fauna, interviewen van bewoners, het door ontwikkelen van meetstations etc. Maandag 9 december om 19:30 is de eerste brainstormsessie waarbij we gaan nadenken over de vragen die meegenomen worden of daar ontstaan over klimaatverandering in de stad. Smaakt dit naar meer, dan is er de mogelijkheid om in een vervolgsessie de vraag verder te ontwikkelen tot een onderzoek.

Meer informatie

Meer artikelen uit de categorie: Agenda, Publiek, Utrecht

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws