like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
Amsterdam | 17.10.2019

Cooperatief Amsterdam – Buurtbudgetten

Van: op 7 oktober 2019
Van budgetten voor tot begrotingen door de buurt. Wat leren we van eerdere experimenten, en hoe maken we de stap naar duurzame implementatie?
Dit jaar zijn een aantal nieuwe buurtbudgetinitiatieven in Amsterdam van start gegaan. In verschillende buurten in Nieuw-West, Zuid-Oost en Noord pitchen en selecteren buurtbewoners en ondernemers zelf wat voor plannen uitgevoerd moeten worden, en beheren ze het beschikbaar gestelde budget, van 250.000-500.000 euro per buurt. Waar liggen de valkuilen en de mogelijkheden binnen dergelijke experimenten? Wat voor lessen kunnen deze pilots trekken uit eerdere initiatieven, zoals genomen in de Indische Buurt en West? En hoe kan Amsterdam de stap maken van het experiment naar het echt duurzaam inbedden van het buurtbudget en de buurtbegroting in het stedelijk DNA?

Meer artikelen uit de categorie: Agenda, Noord-Holland, Publiek

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws