like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
INLOGGEN
Amsterdam | 03.02.2020

De Energietransitie – Geen wolken meer uit Hemweg-8

Van: op 27 december 2019
De kolencentrale is gesloten vanwege klimaatdoelstellingen. Maar hoe zorgen we dat de bespaarde CO2 straks niet ergens anders uit de schoorsteen komt?
De pijp van de "wolkenfabriek" aan de Hemweg heeft zijn laatste witte rook uitgeblazen. Door de sluiting van de Amsterdamse kolencentrale gaat hier jaarlijks 3,3 megaton CO2 minder de lucht in; volgens het kabinet keihard nodig om aan de klimaatdoelen van Parijs te voldoen. Maar zorgt het Europese systeem van uitstootrechten er niet voor dat de CO2 straks ergens anders uit de schoorsteen komt? Een avond over een Amsterdams afscheid van steenkool, de daadwerkelijke gevolgen daarvan en de toekomst van de Hemweg als experimenteerplek voor duurzame energie.

Meer artikelen uit de categorie: Agenda, Noord-Holland, Publiek

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws