like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
INLOGGEN
Rotterdam | 17.03.2020

De Hamvraag #5: Hap-slik-weg?!

Van: op 22 februari 2020

Hoe erg worden wij beïnvloed door onze voedselomgeving en wat kan de gemeente doen om deze gezonder te maken? Je ontdekt het tijdens de volgende editie van De Hamvraag #5: Hap-slik-weg?!

”In het centrum is het nu makkelijker een hamburger te halen dan een appel”, aldus Rotterdamse wethouder volksgezondheid, zorg ouderen en sport, Sven de Langen (CDA). De gemeente gaat onderzoeken of ze met het vergunningenbeleid de verkoop van gezonder voedsel kan stimuleren. R’damse Nieuwe organiseert op 17 maart bij BlueCity een thema-avond over dit voedselvraagstuk.

Dit is de vijfde en laatste editie van de reeks voedselthema-avonden van R’damse Nieuwe connector voedsel en gezondheid Pauline Schouwenburg. Doel van de Hamvraag is om Rotterdammers bewuster maken van hun (gezonde) voedsel keuzes en verbruik. Eerdere thema’s waren vlees, voedselverspilling, verpakkingen en consumentengedrag.

BES LED

Meer informatie

Meer artikelen uit de categorie: Agenda, Publiek, Rotterdam, Zuid-Holland

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws