like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
Amsterdam | 08.03.2019

De Hongerige Stad – Inkopen uit solidariteit met boeren

Van: op 24 februari 2019

Met voorbeeld van de Italiaanse netwerken van inkoopcoöperaties met hoogleraar Cristina Grasseni

Als gastspreker is uitgenodigd prof. dr. Cristina Grasseni, hoogleraar antropologie aan de Universiteit Leiden. Grasseni heeft in 2013 een boek geschreven over de opkomst van netwerken van inkoopcoöperaties in Noord-Italië, Gruppi di Acquisto Soledale (GAS). Zij geeft een lezing en workshop over haar ervaringen en de vermeende relevantie van zo’n netwerk voor de transitie van het voedselsysteem in de metropoolregio Amsterdam.

Aansluitend aan de workshop vindt een plenaire sessie plaats van de Food Council MRA. Daarin wordt onder meer aandacht besteed aan recente ontwikkelingen in de voedselbeweging in de metropoolregio en de positie van de Food Council in het netwerk. De aanwezigen wordt gevraagd om mee te denken over de wijze waarop voedseldemocratie vorm kan krijgen in de regio en de stad.

Meer informatie

Meer artikelen uit de categorie: Agenda, Noord-Holland, Publiek

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws