like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
Amsterdam | 05.02.2020

De Hongerige Stad – Red de wereld, eet anders

Van: op 6 januari 2020
Wat moet er aan ons voedselgedrag veranderen om bij te dragen aan een betere planeet? En hoe vertaalt zich dat naar de stad?
Ben je net vegetariër geworden, lees je hoe milieuvervuilend avocado’s en amandelen zijn. Wil je een gezonde, biologische maaltijd koken, word je na je werk toch verleid door dat frietje van de snackbar om de hoek. Het veranderen van je eetgewoonten is zo makkelijk nog niet. De stad staat bol van verleidingen, bovendien lijkt plantaardig én voedzaam koken best lastig en duur. Maar de dieettransitie is wel echt nodig, want in een recent rapport van het gezaghebbende medische tijdschrift The Lancet staat dat we compleet anders moeten eten om de wereld leefbaar en onszelf gezond te houden.

Meer artikelen uit de categorie: Agenda, Noord-Holland, Publiek

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws