like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
Amsterdam | 26.09.2018

De Hongerige Stad – Zuiver tot op de graat

Van: op 31 juli 2018

Welke vis kan je nog eten in tijden van overbevissing en dieronvriendelijke aquacultuur?

Vis is lekker en gezond. Maar ondertussen raken de oceanen leeg en wordt de rode lijst met vissoorten steeds langer. Naar schatting is driekwart van de wereldwijde visvoorraad uitgeput. Kweekvis biedt een oplossing. Maar aquacultuur is vaak dieronvriendelijk en staat bekend om schadelijke gevolgen voor de natuur, zoals enorme afvalproductie en spreiding van pesticiden, antibiotica en kleurstoffen.

Kan je met overbevissing en intensieve, milieu- en dieronvriendelijke aquacultuur nog wel vis eten? Welke keurmerken bieden soelaas en wat betekenen ze eigenlijk? En hoe maak je vervolgens de juiste keuze? Deze avond gaan we hierover in gesprek met de visserij, wetenschappers, de industrie, milieuorganisaties én de consument.

Meer informatie

 

Meer artikelen uit de categorie: Agenda, Noord-Holland, Publiek