like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
Amsterdam | 13.06.2019

De staat van de staat: kan onze democratie de klimaatproblematiek aan?

Van: op 26 mei 2019

Vrijheid, gelijkheid en eerlijke verkiezingen: lang leve de democratie! In de ‘Westerse wereld’ is men trots op haar bestuurlijke systeem. Maar toch laten we de klimaatcrisis gruwelijk uit de hand lopen. Is democratie eigenlijk wel de beste staatsvorm om dit soort grote problemen aan te pakken?

De klimaatproblematiek toont aan dat een democratie ook haar tekortkomingen kent. Door een gebrek aan langetermijnvisie en door alle belanghebbenden mee te laten praten, laat de daadkracht te wensen over. De klimaatcrisis wordt stroperig besproken en eindeloos bediscussieerd, terwijl de zeespiegel stijgt. Hoe kan deze impasse worden doorbroken? Kunnen we leren van landen met een andere staatsvorm? Of zouden we onze democratie kunnen aanpassen om de mondiale opwarming in te perken?

Meer informatie

Meer artikelen uit de categorie: Agenda, Noord-Holland, Publiek

Bijna iedereen voelt de crisis en Duurzaamnieuws behoort tot de organisaties waar de pijn meteen steekt. Een heel groot deel van onze inkomsten is plots weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want ook dit gaat voorbij en dan is een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!