like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
Amsterdam | 14.01.2019

De Volkskrant Voedselzaak & PdZ presenteren ‘En, hoe voeden we die 10 miljard monden dan?’

Van: op 5 december 2018

Hoe gaan we 10 miljard mensen voeden in 2050? . Na een jaar onderzoek naar de toekomst van voedsel maken we de balans op.

De komende drie decennia vinden er twee belangrijke ontwikkelingen plaats. De VN voorspellen dat de wereldbevolking gaat groeien van 7,4 miljard mensen in 2018 naar 9,8 miljard in 2050. Tegelijkertijd zullen we de komende 32 jaar de gevolgen van klimaatverandering gaan zien in de geschikte landbouwgrond en water, en dus in onze boodschappenmandjes en op onze borden.

Met deze twee voorspellingen in het achterhoofd ging de Volkskrant onder de noemer de Voedselzaak het afgelopen jaar op zoek naar een antwoord op de vraag: hoe voeden we 10 miljard monden in 2050?

Meer informatie

Meer artikelen uit de categorie: Agenda, Noord-Holland, Publiek

Bijna iedereen voelt de crisis en Duurzaamnieuws behoort tot de organisaties waar de pijn meteen steekt. Een heel groot deel van onze inkomsten is plots weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want ook dit gaat voorbij en dan is een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!