like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
INLOGGEN
Nijmegen | 29.09.2020

Duurzaamheidscafé #3: : Het nieuwe boeren

Van: op 6 mei 2020

Wenkend perspectief voor de agrarische sector

Duurzaam boeren wordt op kleine schaal toegepast. Maar wat is er nodig, zodat steeds méér boeren de ommezwaai gaan maken? Hoe kunnen kleinschalige, lokale initiatieven versterkt en vergroot worden? Kortom, hoe komen we écht tot een transitie in de landbouw en veeteelt? Daarover gaat het tijdens het Duurzaamheidscafé Nijmegen op dinsdag 29 september 2020 (aanvang 20.00 uur) in arthouse Lux in Nijmegen.

De druk op boeren om te verduurzamen wordt groter. We zitten in een stikstofcrisis. Klimaatverandering en teruggang in biodiversiteit zijn een feit. Dierenwelzijn is in het geding, gronden raken uitgeput.

Duurzame technieken zijn er in overvloed. Daar ligt het niet aan. De vraag is hoe de reguliere boer ermee uit de voeten kan en een gezond bedrijf kan voeren. Steeds meer boeren willen misschien wel, maar weten niet hoe ze de omslag van traditioneel naar nieuw boeren gerealiseerd krijgen, alleen al financieel.

Meer informatie

Meer artikelen uit de categorie: Agenda, Gelderland, Publiek

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws