like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
online | 20.06. - 28.06.2020

Duurzame Week 2020

Van: op 19 juni 2020

Met o.a. Floortje Dessing, Dennis Storm en Teun van de Keuken

Tijdens het grootste duurzaamheidsfestival van Nederland, van 20 t/m 28 juni, kun je als consument of duurzaamheidsprofessional meedoen aan gratis online workshops, lezingen en deelsessies. De headliners van dit jaar zijn Floortje Dessing, Dennis Storm en Teun van de Keuken. De thema’s Consumptie, Omgeving, Reizen, Voeding en Wonen staan centraal. Waar jij ook begint of verder wil gaan met je leven vrolijk verduurzamen, er is voor ieder wat wils!

Highlights uit het programma

Zo vertelt Floortje Dessing tijdens Duurzame Week 2020 hoe je dit jaar de ideale vakantie in eigen land kunt vieren, neemt Dennis Storm je mee in het hoe en waarom van minimalisme en helpt Teun van de Keuken je de beste keuzes te maken in de supermarkt. In een workshop Guerrilla Gardening leer je hoe je je wijk in bloei zet. Nog dichterbij huis beginnen? Leer hoe je je huis verduurzaamt of je kledingkast onder handen neemt met de Marie Kondo methode. Je kunt ook inzicht krijgen in de ware kosten van jouw consumptiegedrag of hoe we veerkrachtige toekomstbestendige voedselsystemen creëren. En is er sprake van een generatiekloof op het gebied van duurzaamheid? Dit en meer ontdek je in het programma van de Duurzame Week, dat hier online staat.

BES LED

Online festivalervaring

Deze 5e editie van de Duurzame Week vindt dit jaar online plaats, via de website van de Duurzame Week. Directeur Margit Végh: “Met Duurzame Week willen we laten zien dat iedereen íets kan doen om de wereld mooier, leuker en groener te maken. Het gaat om de eerste stap en met elkaar zorgen we voor impact. Juist nu is het van belang om een positieve draai te geven aan de wereld die op zijn kop staat. Daarom was het voor ons geen discussie of we Duurzame Week 2020 wel of niet door wilden laten gaan. We hebben met man en macht gewerkt aan een alternatief concept. Ik ben ontzettend trots op het programma waar bezoekers dit jaar aan deel kunnen nemen. Een online festival blijkt de beste vorm om dit jaar onze missie, Heel Nederland Vrolijk Verduurzamen, te vervullen.”

Naast online workshops en lezingen is er een heel online festivalterrein ingericht. Dus heb je tijd over voor of na je workshop? Maak een rondje over ons digitale festivalterrein. Je kunt aanschuiven bij de online bar, een kijkje nemen bij de marktkraampjes of naar een optreden gaan in een van onze digitale performance tenten. Green Up Your Life!

Bekijk alle individuele events | Download het blokkenschema 

Meer artikelen uit de categorie: Agenda, Publiek

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws