like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws

Eerste vegetarische fastfood restaurant in Den Haag

Van: op 3 april 2013

Op vrijdag 5 april wordt de eerste snackbar in Nederland waar alleen vegetarische en veganistische producten op het menu staan geopend. Marianne Thieme verricht de opening om 15.30 uur door het onthullen van een broodje Karma (veganistische shoarma). Initiatieven als de Vegetarische Snackbar vormen een belangrijke stap in de omschakeling naar duurzaam voedsel.

Duurzaam voedsel = minder dierlijke eiwitten
vegetarische snackMes en vork zijn de belangrijkste wapens in de strijd tegen dierenleed, klimaatverandering, honger en biodiversiteitsverlies. Als we duurzaam voedsel willen produceren, zullen we minder dierlijke eiwitten moeten nuttigen. In het belang van dieren, natuur en milieu – en van onze eigen gezondheid.

Zo groen mogelijk fastfood restaurant
De verkoop van vegetarische en veganistische snacks is een belangrijke stap in verduurzaming van de voedselketen. Bij de Vegetarische Snackbar worden maaltijden, snacks en belegde broodjes geserveerd, aangevuld met biologische warme en koude dranken. Daarnaast streeft eigenaar Jürgen Verwoerd ernaar een zo groen mogelijk fastfood restaurant te exploiteren. Met groene stroom, milieuvriendelijke verpakkingen en ecologische reinigingsmiddelen.

Een broodje bal eten

De Partij voor de Dieren vecht voor de waarde van voedsel en een radicale omslag in het landbouwbeleid. Marianne Thieme: “De Vegetarische Snackbar draagt bij aan een omschakeling naar een eerlijker voedselvoorziening. Dankzij deze snackbar kunnen mensen een broodje bal eten zonder zware druk te leggen op dieren, mensen, natuur en milieu. De Partij voor de Dieren is blij met elke ondernemer die stappen van betekenis zet op weg naar een plantaardiger en dus diervriendelijker samenleving”.

De vegetarische snackbar is te vinden aan het Stationsplein 5a bij Hollands Spoor in Den Haag.

Lees meer over: , ,

Meer artikelen uit de categorie: Nieuws, Zuid-Holland