like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws

Eric Wiebes wordt klimaatminister

Van: op 17 oktober 2017

Eric Wiebes klimaatminister

Eric Wiebes wordt in het nieuwe kabinet minister op het Ministerie van Economische Zaken. Daaronder valt ook de nieuwe portefeuille klimaat en dat maakt de keuze voor Wiebes verrassend.

Wiebes is de zoon van een kernfysicus. Hij werd geboren in Delft, maar hij groeide op in Muiderberg. Hij studeerde werktuigbouwkunde aan de Technische Universiteit Delft en behaalde later een MBA bedrijfskunde. Na zijn studie was hij van 1987 tot 1989 werkzaam bij Shell. Daarna werkte hij als consultant bij McKinsey (1990-1992) en vervolgens bij OC&C Strategy Consultants (1993-2004), waar hij vanaf 1996 vennoot was. In 1983 werd hij lid van de VVD. Hij maakte in deze partij deel uit van de commissie Economische Zaken. Van 2004 tot 2010 was hij werkzaam op het Ministerie van Economische Zaken, in de laatste drie jaar onder meer als plaatsvervangend secretaris-generaal. (bron: Wikipedia).

De VVD leverde al eerder klimaatministers met Ed Nijpels en Pieter Winsemius. Volgens de Telegraaf speelt voor de liberalen nu mee dat met klimaatzaken tegenwoordig goed geld te verdienen valt.

 

 

 

 

Meer artikelen uit de categorie: Nieuws

Bijna iedereen voelt de crisis en Duurzaamnieuws behoort tot de organisaties waar de pijn meteen steekt. Een heel groot deel van onze inkomsten is plots weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want ook dit gaat voorbij en dan is een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!