like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
Abbenes | 22.06.2018

Excursie naar de Forward Farm “Het Groene Hart” van Bayer

Van: op 17 mei 2018

Excursie naar proefboerderij

Op 22 juni organiseert de VVM een excursie naar de proefboerderij ‘Forward Farm’ van Bayer in de Haarlemmermeer. Op het proefbedrijf wordt onderzoek gedaan naar het optimaliseren van akkerbouwpraktijken met een sterke focus op beperking van de milieu-impact.

Gestart wordt met inleidingen over de impact van landbouw op natuur en milieu en over de ‘Forward Farming’-aanpak van Bayer. Vervolgens volgt een uitgebreide rondgang over het proefbedrijf, met aandacht voor aspecten als ‘Verantwoord Werken’, ‘Precisielandbouw’ en ‘Werken met Natuur en Milieu’. Afgesloten wordt met een gesprek met medewerkers van het proefbedrijf over de mogelijkheden en onmogelijkheden om onze voedingsmiddelen milieuvriendelijker te produceren. De sectie Voedsel en Landbouw wil met deze excursie de discussie binnen de VVM over dit onderwerp een impuls geven.

Meer informatie

Meer artikelen uit de categorie: Agenda, Noord-Holland, Professionals

Bijna iedereen voelt de crisis en Duurzaamnieuws behoort tot de organisaties waar de pijn meteen steekt. Een heel groot deel van onze inkomsten is plots weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want ook dit gaat voorbij en dan is een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!