like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
Swifterbant | 30.05.2018

Excursie naar Windplan Blauw, een windpark in ontwikkeling

Van: op 30 april 2018

De VVM organiseert op 30 mei 2018 een excursie naar het project Windplan Blauw, een windpark in ontwikkeling. De excursie geeft inzicht in o.a. het MER en een 3D-model.

SwifterwinT B.V. en Nuon ontwikkelen Windplan Blauw, een windpark in Flevoland ten noorden van Lelystad en Swifterbant. 74 bestaande windturbines worden vervangen door 61 grotere windturbines (met een totaal vermogen van 215 - 300 MW). De bouw van het park is voorzien vanaf 2021.

Om de effecten van het voornemen op landschap en natuur te kunnen bepalen is voor dit Windplan een MER opgesteld. Om tot in detail te laten zien hoe het windpark er uit komt te zien is daarnaast gebruik gemaakt van een 3D - model.

De MER-coördinator van dit project Jimme Zoete (Witteveen+Bos) presenteert het MER en geeft aan waar een MER voor een windpark aan moet voldoen. Het MER heeft met een gefaseerde aanpak bijgedragen aan de participatie en aan een gedragen windplan. Ingenieursbureau ROM3D demonstreert het gebruikte 3D - model waarmee de opstelling en de landschappelijke inpassing is onderzocht. Swifterwint presenteert de participatie vanuit de omgeving in het project. Op het programma staat ook een bezoek aan het toekomstige windpark en, indien mogelijk bekijken we een windturbine van binnenuit.

Meer informatie

 

Meer artikelen uit de categorie: Agenda, Flevoland, Professionals

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws