like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
Amsterdam | 23.04. - 29.04.2018

Fashion Revolution Film Week – Fashion Factories Undercover

Van: op 1 april 2018

Waar staan we vijf jaar na de Rana Plaza-fabrieksramp

Op 24 april 2013 stortte in Bangladesh textielfabriek Rana Plaza in. Gevolg: ruim 1.000 doden en meer dan 2.500 gewonden. De grootste ramp in de kledingindustrie ooit.

Dit was het startsein voor Fashion Revolution, initiatief van fairtrade pioneers Carry Somers en Orsola de Castro. Begonnen in Engeland en inmiddels uitgegroeid tot een mondiale beweging van activisten, ontwerpers, academici, schrijvers, kledingmerken, retailers, marketeers, en modeliefhebbers, die allen strijden om een eerlijke, veilige, schone en meer transparante mode-industrie.

In Amsterdam presenteert Fashion Revolution Nederland samen met Pakhuis de Zwijger de Fashion Revolution Film Week: vier fashion-filmvertoningen met een panel-gesprek van experts en entrepreneurs uit het veld. Waar staan we in de kledingindustrie, vijf jaar na de Rana Plaza-ramp? Wat zijn de veranderingen? Welke initiatieven zijn er en hoe maken zij het verschil?

Meer informatie

Meer artikelen uit de categorie: Agenda, Noord-Holland, Publiek

Bijna iedereen voelt de crisis en Duurzaamnieuws behoort tot de organisaties waar de pijn meteen steekt. Een heel groot deel van onze inkomsten is plots weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want ook dit gaat voorbij en dan is een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dan kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!