like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws

Fiscaal voordeel agrariër bij asbestsanering met aanschaf zonnepanelen

Van: op 20 augustus 2013

Agrarisch ondernemers kunnen flink profiteren wanneer zij dit jaar nog asbestsanering combineren met de aanschaf van zonnepanelen. Door deze combinatie kunnen ze maximaal gebruik maken van de fiscale regelingen. Het voordeel kan oplopen tot duizenden euro’s.

Dit constateert accountantskantoor Accon avm op basis van een bedrijfsspecifieke rendementsberekening. Dirk-Yde Sjaarda van Accon avm: ‘Door het wegvallen van de afschrijving op melkquotum in 2015 en de afschrijvingsbeperking op gebouwen worden agrariërs mogelijk geconfronteerd met een toenemende belastingdruk. Het investeren in zonnepanelen in combinatie met asbestsanering kan dan een prima alternatief zijn om deze fiscale druk het hoofd te bieden. Mede vanwege de uiterst gunstige fiscale regelingen die momenteel van kracht zijn.’

Fairphone 3_Staring lady

Asbest eraf, zonnepanelen erop

Volgens de accountantsorganisatie is het grootste belastingvoordeel te behalen in het jaar van investeren, door de fiscale regelingen MIA, Vamil en EIA. De Vamil-regeling biedt ondernemers de mogelijkheid 75% van de investeringskosten op een willekeurig moment af te schrijven. Bij hoge fiscale winsten kunnen agrarisch ondernemers de investering binnen 6 tot 8 jaar terugverdienen. Naast de fiscale regelingen stimuleert de overheid het investeren in duurzame energie in combinatie met asbestsanering ook financieel met de subsidieregeling ‘Asbest eraf, zonnepanelen erop’. Op 1 juli is deze subsidie in de meeste provincies opengesteld.

Het behalen van maximaal (fiscaal) voordeel is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder:

  • Hoge fiscale winsten resulteren in hogere fiscale voordelen en een kortere terugverdientijd van de investering;
  • Door asbestsanering te combineren met de aanschaf van zonnepanelen maakt men optimaal gebruik van de fiscale regelingen;
  • Om optimaal voordeel te behalen is een goede (fiscale) investeringsplanning noodzakelijk.

Lees meer over: ,

Meer artikelen uit de categorie: Nieuws

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws