like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
Amsterdam | 26.05.2019

Food Autonomy Festival

Van: op 25 april 2019

Grassroots alternatieven voor een fossiel-vrij voedselsysteem.

Het Festival presenteert en viert alternatieven en verzet tegenover de staat en het door bedrijven gedomineerde industriële voedselsysteem. Van praktische activiteiten tot gesprekken en debatten rondom agro-ecologie, stadslandbouw en land conflicten. Bajesdorp. Ook biologische en gentechvrije planten- en stekjesruil.

Met trots kondigen wij daarom het thema voor dit jaar aan: “Grassroots alternatieven voor een fossiel-vrij voedselsysteem”.

Van chemische meststoffen voor grootschalige monoculturen, tot landbouwmachines, voedselverwerking en transport: het industriële voedselsysteem is gebouwd op en afhankelijk van fossiele brandstoffen. De gevolgen hiervan kunnen niet langer genegeerd worden: klimaatverandering, ecologische crises en de vernietiging van levensonderhoud … We moeten actie ondernemen!

Meer informatie

Meer artikelen uit de categorie: Agenda, Noord-Holland, Publiek

Bijna iedereen voelt de crisis en Duurzaamnieuws behoort tot de organisaties waar de pijn meteen steekt. Een heel groot deel van onze inkomsten is plots weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want ook dit gaat voorbij en dan is een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!