like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
Utrecht | 13.05.2019

Food for Thought: inspiratie avond vol duurzame voedselkeuzes

Van: op 26 april 2019

Hoe eet jij? Biologisch, lokaal, vegetarisch, veganistisch, duurzaam en/of ecologisch? We zijn ons steeds meer bewust van de impact van eten op mens, dier en milieu. Maar de veelheid aan mogelijkheden maakt kiezen soms lastig! Ga met ons mee op bezoek bij twee inspirerende restaurants, filosofeer over (de toekomst van) eten aan de hand van stellingen en geniet van een heerlijk driegangenmenu: een avond vol Food for Thought…

De manier waarop we met voedsel omgaan en de eisen die we aan voedsel stellen lijken belangrijker dan ooit. Zo komt ons eten van overal ter wereld en wordt het steeds vaker in plastic verpakt vanwege houdbaarheidswensen. Tegelijkertijd weigerden supermarkten vorig jaar Nederlandse aardappelen en pruimen die door droogte ‘te klein’ waren en verdwijnt er jaarlijks per persoon ruim 40 kilo voedsel in de afvalbak. Aan de andere kant ontstaan er steeds meer biologische, lokale, vegetarische, veganistische, duurzame en ecologische opties qua eten en zijn er steeds meer mensen bezig met plasticbesparing.

Meer informatie

Meer artikelen uit de categorie: Agenda, Professionals, Utrecht