like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
Amsterdam | 11.10.2019

Freelance Friday – De ZZP’ers, het werkende leven en de stad

Van: op 22 juli 2019

Politiek en bonden hebben gesproken. Zit het dan dus wel goed met het inkomen, een pensioen, een verplichte AOV voor deze grote en immer groeiende groep mensen? Een avond met leerzame updates.

Met het ‘Pensioenakkoord’ lijkt er een probleem opgelost voor freelancers, zelfstandig professionals en zzp’ers, zeggen voorstanders. Maar met een verplichte Arbeidsongeschiktheidsverzekering wordt weer een nieuw probleem georganiseerd, zeggen anderen.

Hoe staat het ervoor met het beleid voor deze groep werkers in Nederland? Is de huidige arbeidsmarkt klaar voor de toekomst? En hoe staat het ervoor met zzp’ers en freelancers in de stad. Komen zij rond? Zijn er voldoende opdrachten? Wordt dat normaal betaald of is er een neerwaartse spiraal naar bodemprijzen gaande? ‘Social return’, wat is dat nou precies?

Meer informatie

Meer artikelen uit de categorie: Agenda, Noord-Holland, Publiek

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws