like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
Emmen | 15.03.2018

Gangmakers on Tour – Aandeel in afvalloos

Van: op 25 februari 2018

De definitie van afval volgens Wikipedia: ‘Afval of vuilnis zijn stoffen, materialen en producten waarvan de eigenaar zich wil ontdoen’. Zoek je even snel verder, dan kom je op ‘onbruikbare resten die weggegooid worden’ en ‘dat wat na bewerking als nutteloze rest overblijft’. Kortom, waardeloze rotzooi. Maar klopt dat uitgangspunt nog wel?

Het wordt tijd om het woord afval uit onze vocabulaire te schrappen. In een circulaire economie is afval geen waardeloze rotzooi. Afval is voedsel, afval is grondstof en afval is waarde. Als ondernemer, maar ook als consument hebben we daar allemaal een rol in. Is er een manier om gemakkelijk minder weg te gooien? Kunnen we sommige producten leasen in plaats van kopen? Hoe ziet een nieuw en circulair product er uit?

Meer informatie

Meer artikelen uit de categorie: Agenda, Drenthe, Professionals, Publiek

Bijna iedereen voelt de crisis en Duurzaamnieuws behoort tot de organisaties waar de pijn meteen steekt. Een heel groot deel van onze inkomsten is plots weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want ook dit gaat voorbij en dan is een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dan kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!