like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
Den Haag | 08.02.2019

Goed Geld Salon | Café Utopie

Van: op 3 februari 2019

“Het huidige geldstelsel loopt tegen zijn grenzen aan. Het internet maakt een ander geldstelsel zonder banken mogelijk. Het digitale geldstelsel van de toekomst kunnen we inrichten zoals we dat willen. Het is een politieke keuze hoe dat eruit gaat zien”aldus burgerinitiatief Ons Geld.

Na een eerdere meetup van Stichting Ons Geld in Utopie (november 2018) duiken we vanavond dieper in het geldsysteem. Aanleiding is het onlangs verschenen rapport ‘Geld en Schuld: de Publieke Rol van Banken’ van de Wetenschappelijke Raad voor Regeringsbeleid (WRR).

We zullen eerst ingaan op de werking van het huidige geldsysteem, de achtergrond van burgerinitiatief Ons Geld en het WRR-onderzoek. Vervolgens zal Martijn van der Linden (voorzitter Ons Geld) vertellen hoe het WRR-rapport zich verhoudt tot de Ons Geld voorstellen. Er zijn overeenkomsten maar ook belangrijke verschillen. Ook Mahir Alkaya (Tweede Kamerlid SP) zal zijn visie geven en bovendien zijn recent ingediende initiatiefnota ‘100% veilig sparen en betalen’ toelichten. Uiteraard is er alle ruimte voor vragen en interactie.

In het tweede deel van de avond gaan we in kleine groepjes met elkaar in gesprek over hoe we maatschappelijke debat en politieke druk kunnen vergroten. Een centraal onderwerp is promotie van het Ons Geld congres op 23 februari in Carré.

  • inloop vanaf 19.00 u
  • aanvang:       19.30 u
  • einde:             21.30 u
  • borrel tot       23.00 u

Toegang: gratis, consumpties voor eigen rekening (enkel pin)
Er is plaats voor maximaal 100 personen.
Graag uw komst opgeven.

Meer info en reserveren

Meer artikelen uit de categorie: Agenda, Den Haag, Publiek, Zuid-Holland

Bijna iedereen voelt de crisis en Duurzaamnieuws behoort tot de organisaties waar de pijn meteen steekt. Een heel groot deel van onze inkomsten is plots weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want ook dit gaat voorbij en dan is een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!