like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
INLOGGEN
Den Haag | 25.02.2020

Haagse energietransitie: hoge ambities en valse spelletjes

Van: op 22 februari 2020

Lezing door warmte-expert Joeri Oudshoorn.

Voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 hadden vrijwel alle politieke partijen zich verbonden aan een ambiteus Haags klimaatpact. Den Haag zou in 2030 klimaatneutraal zijn. Door het brede draagvlak (13 van de 15
partijen, alleen Groep de Mos en PVV tekenden niet) leek het een inkoppertje bij de volgende coalitieonderhandelingen.

Twee jaar later - en na tussentijdse onderhandelingen waar Groep de Mos niet aan meedeed - stevent Den Haag af op een fossiele koers tot 2050.
Sterker: als er straks landelijk ergens een achterstandsgebied in de transitie ontstaat, dan is dat in deze regio. Hoe kon dit zo snel omslaan?

Een verhaal over de macht van fossiele bedrijven en de fossiele lobby van groene partijen als D66 en GroenLinks. Over hoe met foute definities wat krom is recht gepraat wordt en de armste mensen in onze stad straks de duurste en vuilste warmte krijgen. Maar ook een verhaal over hoe de positieve krachten worden tegengewerkt die vroeg of laat toch gelijk gaan krijgen. De natuurkunde is immers niet te verslaan. Hoe sterk je lobby ook is.

Wanneer: Dinsdag 25 februari van 19:30 tot 21:30 uur (inloop 19 uur).
Plaats: Grand café Utopie (Waldeck Pyrmontkade 116, Den Haag)
Moderator: Martijntje Smits (techniekfilosoof, ingenieur en
innovatiedenker).
Referent: Lennart van der Linde (projectleider Klimaat&Energie Duurzaam
Den Haag).

Website

Meer artikelen uit de categorie: Agenda, Den Haag, Publiek, Zuid-Holland

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws