like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
INLOGGEN
Leiden | 23.02.2020

Het coronavirus; moeten we ons zorgen maken?

Van: op 22 februari 2020

Deze infectieziekte gaat niet alleen viraal in de wereld, maar ook op social media verspreiden berichten over het coronavirus zich razendsnel. En dat nieuws lijkt soms sneller te gaan dan wetenschappers kunnen bijhouden. In de tijd van fake news is het niet verwonderlijk dat er veel onware berichten de ronde doen.

Viroloog Raoul de Groot vertelt welke spectaculaire berichten niet waar zijn, wat de wetenschappelijke feiten zijn en wat onderzoekers doen om een epidemie vóór te zijn.

BES LED

Wat zijn de ziekteverschijnselen die bij dit virus horen? Waarom kan het zich zo snel verspreiden? Is het nuttig om mondkapjes te dragen? Waar werkt de wetenschap aan? En hoe weet je het verschil tussen feit en fabel in deze dagen?

Meer informatie

Meer artikelen uit de categorie: Agenda, Publiek, Zuid-Holland

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws