like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
Utrecht | 04.03.2020

Het migratiedebat: feit en mening

Van: op 3 februari 2020
Moet Europa ruimte maken voor niet-westerse migranten? Migratiehistoricus prof. Leo Lucassen (LEI) vertelt in deze lezing over de rol van wetenschap in het vluchtelingendebat.

We kennen ze allemaal, de dramatische beelden van vluchtelingen. In kampen op Lampedusa. In vrachtwagens klimmend bij Calais. En natuurlijk de gammele bootjes op de Middellandse Zee. Heeft Europa plek voor deze mensen? De gemoederen rondom het vluchtelingendebat lopen vaak hoog op. Maar wat zegt de wetenschap? Zijn er naast al die meningen, ook feiten die iets kunnen bijdragen aan de discussie? Hoogleraar Migratiegeschiedenis Leo Lucassen (LEI) mengt zich regelmatig in de publieke discussie over migratie, die volgens hem te eenzijdig, pessimistisch en te hard gevoerd wordt. Hij vertelt welke lessen we moeten trekken uit de geschiedenis en reflecteert op zijn rol als wetenschapper in een gepolariseerd debat.

Meer informatie

Facebookpagina

Meer artikelen uit de categorie: Agenda, Publiek, Utrecht

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws