like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
Amsterdam | 18.04.2019

Het Nieuwe Klimaat – Shell en de anderen

Van: op 16 maart 2019

Follow This heeft Shell zo ver gekregen om een duurzame koers te beloven. Hoe krijgen we de andere oliemaatschappijen ook mee?

De olie-industrie kan het Klimaatakkoord van Parijs maken of breken. Daarom staat de Follow This Klimaatresolutie, die zo succesvol was bij Shell, in 2019 ook op de agenda's van de aandeelhoudersvergaderingen van BP, ExxonMobil, Chevron en Equinor. Deze grote oliebedrijven zijn machtiger dan de meeste overheden. En de enige partijen die invloed op hen hebben, zijn hun aandeelhouders: grote institutionele beleggers. Gaat de financiële wereld hun invloed gebruiken om klimaatverandering te stoppen? En hoe houden we ondertussen druk op Shell om de daad bij het woord te voegen? Dit jaarlijks terugkerend evenement van Follow This in Pakhuis de Zwijger gaat over de urgentie van de energietransitie en de onmisbare rol van de financiële wereld.

Meer informatie

Meer artikelen uit de categorie: Agenda, Noord-Holland, Publiek

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws