like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
Amsterdam | 15.01.2020

In actie tegen uitsterven

Van: op 3 december 2019
Een miljoen soorten dieren en planten is met uitsterven bedreigd. Wat verwachten we van Nederland bij een internationale New Deal for Nature?
Uit een groot, wereldwijd, wetenschappelijk onderzoek van de Verenigde Naties blijkt dat een miljoen van in totaal 8 miljoen dier- en plantsoorten met uitsterven wordt bedreigd. Kunnen we die dreigende en door de mens veroorzaakte massa-extinctie nog een halt toeroepen? Na het Parijsakkoord voor het klimaat moet er nu ook een vergelijkbaar akkoord komen voor natuur en biodiversiteit. In oktober 2020 komen wereldleiders bij elkaar in China om zo’n 'New Deal for Nature' op te stellen. Wat moet de inzet zijn van Nederland bij deze top? En wat zijn we zelf bereid bij te dragen? Laat ook jouw stem horen: deze avond dient als input voor de Nederlandse delegatie.

Meer artikelen uit de categorie: Agenda, Noord-Holland, Publiek

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws