like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
Utrecht | 03.02.2020

Inloopavond Meet Je Stad

Van: op 22 januari 2020

Hoe verandert het klimaat in je stad en wat kun je eraan doen? Onderzoek het zelf! Dat is het motto van Meet Je Stad Utrecht, een burgerwetenschapsproject in het teken van klimaatonderzoek. Op maandagavond 3 februari kun je bij Milieucentrum Utrecht kennismaken met het project.

Waarom Meet Je Stad Utrecht?
Klimaatverandering heeft zijn weerslag op de stad. Langdurige hitte en hevige regenval zorgen ook voor problemen in Utrecht, bijvoorbeeld droogte, wateroverlast en gezondheidsproblemen. Wij geloven in de kracht van Utrechters om deze problemen samen te onderzoeken en aan te pakken.

Wat en Hoe?
In het project ‘Meet Je Stad Utrecht’ onderzoeken we samen met burgers hoe het klimaat verandert in de stad. Daarnaast kijken we naar oplossingen. Met het project Meet Je Stad Utrecht willen we zoveel mogelijk Utrechters betrekken bij klimaatonderzoek en klimaatadaptatie. We laten ons hierbij leiden door vragen en ideeën van Utrechters zelf.

Tijdens de inloopavond vanaf 19.30 uur krijg je alle informatie. Iedere Utrechter is welkom, ook als je gewoon nieuwsgierig bent en meer wilt weten wat je kunt doen als ‘Burgerwetenschapper Klimaatverandering’.

Meer informatie

Meer artikelen uit de categorie: Agenda, Publiek, Utrecht

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws