like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
Utrecht | 15.06.2018

‘Invasieve exoten benutten, kan dat?’

Van: op 17 mei 2018

Symposium

Invasieve exotische planten en dieren vormen een toenemend probleem. Om de schade aan natuur, waterbeheer, gezondheid en economie te beperken, wordt al jarenlang de strijd gestaag opgevoerd. Maar is er geen andere weg mogelijk, namelijk de exoten nuttig aanwenden?

Die vraag staat centraal tijdens het symposium “Invasieve exoten benutten, kan dat?” op vrijdagmiddag 15 juni. Het symposium vormt de start van de Week van de Invasieve Exoten. Als eerste worden de kansen van het nuttig toepassen van ‘wilde’ exoten onder de loep genomen. Tweede spoor van het symposium vormt de kweek van invasieve exotische planten en dieren voor bijvoorbeeld energiewinning of de zuivering van water. Wellicht kansrijk, maar hoe wordt voorkomen dat deze zich in de natuur verspreiden? De middag wordt afgesloten met een hapje en drankje, bereidt met invasieve exotische planten en dieren.

Meer informatie

Meer artikelen uit de categorie: Agenda, Professionals, Utrecht

Bijna iedereen voelt de crisis en Duurzaamnieuws behoort tot de organisaties waar de pijn meteen steekt. Een heel groot deel van onze inkomsten is plots weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want ook dit gaat voorbij en dan is een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!