like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
Utrecht | 23.09.2019

Is het einde van de mens in zicht?

Van: op 21 augustus 2019

Wat een ramp

Filosoof prof. René ten Bos is verbaasd dat paniek over de effecten van klimaatverandering uitblijft. Sluiten we moedwillig onze ogen voor deze dreigende ramp?

Nooit eerder was het warmer in Nederland dan deze zomer. Het noordpoolgebied werd geteisterd door hevige bosbranden die uitzonderlijk lang aanhielden. Orkaan Idai verwoestte grote delen van Mozambique, Zimbabwe en Malawi. Het is een kleine greep uit de grote effecten van klimaatverandering dit jaar. Niet alleen het uitsterven van dieren en planten dreigt, ook het overleven van de mens staat op het spel. Maar beseffen we ons dit voldoende, vraagt filosoof prof. dr. René ten Bos (RU) zich af. Waarom lijkt het alsof uitsterven ons koud laat? Zien we de aanstaande catastrofe niet? Of sluiten we er moedwillig onze ogen voor omdat we niet bereid zijn onze kwetsbaarheid te erkennen?

Meer informatie

Meer artikelen uit de categorie: Agenda, Publiek, Utrecht

Bijna iedereen voelt de crisis en Duurzaamnieuws behoort tot de organisaties waar de pijn meteen steekt. Een heel groot deel van onze inkomsten is plots weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want ook dit gaat voorbij en dan is een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!