like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
Utrecht | 30.06.2018

Jonge Klimaat Dialogen o.l.v. De Jonge Klimaat Beweging

Van: op 21 mei 2018

De Jonge Klimaatbeweging is een jongerenbeweging die jongeren, door middel van het verenigen van diverse jongerenorganisaties, een stem wil geven over hun eigen duurzame toekomst en hun belangen behartigt bij de overheid, politiek en maatschappij. Wij hebben als missie om de zeggenschap van jongeren in de samenleving te garanderen bij het tegengaan van klimaatverandering en om een duurzame toekomst te bereiken. Wij proberen op een positieve manier mensen te betrekken bij de overgang naar een duurzamere wereld, want klimaatverandering treft iedereen.

En dit werkt! De Jonge Klimaatbeweging heeft maar liefst 2 (!!) plaatsen aan de ‘Klimaatberaadtafel’ van Ed Nijpels bemachtigd, waar onze voorzitter Linde en vicevoorzitter Nick plaats gaan nemen namens onze aangesloten jongerenorganisaties. Deze tafel is een overkoepelende tafel van het Klimaatakkoord dat minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat (EZK) gaat opstellen. Daarnaast heeft de Jonge Klimaatbeweging de campagne opgezet, ‘Vergroen je Stem’ opgezet, waarbij iedere inwoner van Nederland een brief naar hun eigen gemeenteraad kon sturen om deze op te roepen een duurzamer beleid te voeren de komende vier jaar.

Meer informatie

Meer artikelen uit de categorie: Agenda, Publiek, Utrecht

Bijna iedereen voelt de crisis en Duurzaamnieuws behoort tot de organisaties waar de pijn meteen steekt. Een heel groot deel van onze inkomsten is plots weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want ook dit gaat voorbij en dan is een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!