like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
Amsterdam | 15.01.2018

KennisCafé: Nooit meer vliegen

Van: op 8 januari 2018

Even een weekendje naar Lissabon, naar een vergadering in Londen, op vakantie aan de andere kant van de planeet; in een geglobaliseerde wereld is het doodnormaal om een paar keer per jaar het vliegtuig te nemen. Maar vliegverkeer levert door zijn onstuitbaar lijkende groei een dusdanig grote bijdrage aan de CO2 uitstoot dat we de klimaatdoelstelling van Parijs niet kunnen behalen zonder in te grijpen. En dan hebben we het nog niet over de geluidsoverlast en vieze lucht waar mensen in een grote straal rondom een luchthaven aan worden blootgesteld.

Met Paul Peeters (lector duurzaam toerisme en transport aan NHTV en onlangs gepromoveerd aan de TU Delft op de impact van toerisme op klimaatverandering), Joris Melkert; luchtvaart- en ruimtevaart techniek, TU Delft, Henriëtte Prast, hoogleraar aan Tilburg University, gespecialiseerd in Gedragseconomie en de implicaties daarvan voor beleid op het gebied van onder andere financiële planning, gezondheidsgerelateerd gedrag en duurzaamheid en tot slot Hans Hilbers, programmaleider Verkeer en vervoer, Planbureau voor de Leefomgeving.

Algemeen

Meer informatie

Meer artikelen uit de categorie: Agenda, Noord-Holland, Publiek

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws