like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
Driehuis | 19.03.2020

Kinderklimaattop

Van: op 20 januari 2020

Klimaatverbond Nederland organiseert samen met de Missing Chapter Foundation, de gemeente Velsen en het Pieter Vermeulen Museum de landelijke Kinderklimaattop: een klimaattop, waar kinderen het woord voeren. Steeds vaker laten kinderen hun stem horen wanneer het gaat over het klimaat. Dat is belangrijk aangezien het over hun toekomst gaat. De Kinderklimaattop 2020 geeft kinderen een podium hun ideeën en overtuigingen te delen, maar ook om het gesprek tussen kinderen en volwassenen tot stand te brengen. Want wanneer kinderen van zich laten horen, is het essentieel dat volwassenen luisteren. Samen maken we de toekomst.

Kinderklimaattop 2020

Dit jaar vindt de Kinderklimaattop op 19 maart plaats in het Pieter Vermeulen Museum én in het nabijgelegen stadion van voetbalclub Telstar. De Kinderklimaattop zal in het teken staan van doel 17 van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties: ‘Partnerschappen om doelstellingen te behalen’. De deelnemende kinderen gaan met bedrijven, overheden en maatschappelijke organisaties in gesprek over hoe hun actie nog groter en impactvoller kan worden en wat zij kunnen doen om de kinderen te helpen bij hun actie.

Meer informatie

Meer artikelen uit de categorie: Agenda, Noord-Holland, Publiek

Bijna iedereen voelt de crisis en Duurzaamnieuws behoort tot de organisaties waar de pijn meteen steekt. Een heel groot deel van onze inkomsten is plots weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want ook dit gaat voorbij en dan is een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!