like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
Den Haag | 12.03.2019

Klimaatakkoord: dromen, drammen of dralen?

Van: op 17 februari 2019

Wat betekent het Klimaatakkoord voor jou? Op 13 maart komt de doorrekening van de plannen uit het Klimaatakkoord naar buiten. Op dinsdagavond 12 maart bespreken we de keuzes en consequenties alvast met o.a. Ed Nijpels, voorzitter van het Klimaatberaad.

Klimaat centraal

Het klimaat staat in het middelpunt van de belangstelling. Scholieren maken zich zorgen om hun toekomst en de klimaatspijbelaars spoorden politici begin februari aan om haast te maken met een ingrijpender klimaatbeleid. Ook de uitspraken van de rechter in de zaak-Urgenda dwingen de regering tot meer actie. Politici staan verschillend in het debat, de een wil zo snel mogelijk zoveel mogelijk klimaatmaatregelen, de ander wil ingrijpende maatregelen trager invoeren en weer een ander wil de lasten bij het bedrijfsleven leggen. Ze verwijten elkaar te drammen, te dromen of te dralen.

Meer informatie

Meer artikelen uit de categorie: Agenda, Publiek, Zuid-Holland

Bijna iedereen voelt de crisis en Duurzaamnieuws behoort tot de organisaties waar de pijn meteen steekt. Een heel groot deel van onze inkomsten is plots weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want ook dit gaat voorbij en dan is een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!