like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
Utrecht | 11.10.2018

Klimaatpsychologie: Waarom is het moeilijk om ons consequent duurzaam te gedragen?

Van: op 14 september 2018

Duurzaam leven: we weten hoe het moet, maar het is soms zo lastig. Je reist nooit met de auto, je bent vegetariër en je hebt zonnepanelen. En ook reis je 1, 2, 3 keer per jaar met het vliegtuig. .

Waarom vertonen we dit gedrag? Zijn we ons wel bewust van de klimaatimpact? Praat hierover mee met Henriette Prast tijdens de debatavond op donderdag 11 oktober.

Vervolgens is het woord aan Henriette Prast, bekend van de 'morele vrijbrief'. Prast, senator, columniste en hoogleraar aan de Tilburg School of Economics, betoogt dat mensen hun compensatiegedrag vaak te positief inschatten: door de introductie van de energiezuinige lampen zijn we alleen maar meer verlichting gaan gebruiken. Zijn we eigenlijk wel in staat duurzame keuzes te maken? Of zijn we gebaat bij geboden en verboden? Wat zijn de opties? En wat vind jij?

Luister en discussieer mee op 11 oktober. De bijeenkomst vindt plaats op initiatief van de VVM-secties Klimaat & Energie & Jong.

Let op! Smartphones zeer gewenst deze avond.

Meer artikelen uit de categorie: Agenda, Professionals, Utrecht

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws